luni, 12 octombrie 2015

Cadouri online sau offline?



Atunci cand se apropie Craciunul sau o alta sarbatoare in care cadourile reprezinta unul dintre aspectele importante, decizia de a cumpara un cadou poate sa fie foarte greu de luat. Cumperi cosuri cadou Craciun pentru toata lumea sau analizezi nevoia fiecarei persoane in parte? Cumperi online sau cumperi din magazinele fizice? Aloci un buget mare sau unul mic?
Cu siguranta, toate aceste intrebari iti vin in minte si cresc greutatea cu care alegi cadoul. Ne vom opri la achizitia online sau offline. De unde cumperi cadoul.

Magazinele fizice

Daca alegi sa cumperi cadoul din magazinele fizice, vei castiga cateva ore de cumparaturi si posibilitatea de a vedea cadoul live. De asemenea, s-ar putea sa te incante mirosul sau atmosfera creata de ceilalti cumparatori si de catre comercianti, care in perioada Craciunului sunt cu adevarat deosebite. Pe langa avantaje insa, pot veni si dezavantaje. Acele ore pot fi prea multe, datorita aglomeratiei, magazinele de cadouri pot fi la distante destul de mari unele de altele, asadar, s-ar putea sa te lovesti de durerea picioarelor iar preturile s-ar putea sa nu fie intocmai pe placul tau.

Magazinele online

Daca alegi sa cumperi cadouri din magazinele online vei descoperi o multime de avantaje.
In primul rand, vei avea posibilitatea sa faci comparatii intre produse si sa il gasesti pe cel mai ieftin si cel mai bun. In al doilea rand, vei economisi foarte mult timp. Daca in cazul magazinelor fizice, pentru a achizitiona un cadou trebuie sa pierzi cateva ore cu drumul si cu cautarile, in cazul magazinelor online, in doar cateva minute poti cumpara cadouri pentru absolut toata lumea careia trebuie sa ii oferi ceva.
Pretul este si el un punct forte al magazinelor online. De cele mai multe ori aceste magazine sunt mai ieftine decat cele fizice, din motive cat se poate de evidente: sediu care nu este intr-o zona intens circulata, angajati mai putini si efort mai mic pentru vanzare.
Nu trebuie sa neglijam nici faptul ca achizitionand dintr-un magazin online te poti bucura de tot confortul. Nu trebuie sa te ridici de pe fotoliu si primesti produsele direct acasa sau, le poti trimite direct catre cel caruia trebuie sa ii oferi cadoul. Este adevarat ca incurajeaza intr-un fel sau altul sedentarismul, insa intr-o zi ploioasa, geroasa sau cu vant, parca este mai placut sa stai in casa.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu